onsdag 17. august 2011

Ung i Tønsberg

Tønsberg - der fremtiden skapes!

Skolebygg har over mange år vært et satsningsområde, og det har blitt investert beløp i milliardklassen på mange nye flotte skolebygg, samt rehabilitering av gamle. Nå må vi fortsette å ha fokus på en hensiktsmessig skolestruktur, og kunnskap i skolen.
Mange flere unge enn de som er hjemmehørende i kommunen bruker Tønsberg - over 40 000! Det viser at Tønsberg er attraktiv som sentrum både for studenter og skoleungdom. Vi er stolte over å ha tilbud som Slottsfjellfestivalen, Undommens kulturmønstring og et yrende liv i byen. Mange frivillige gjør en stor innsats for å gi barn og unge et bredt tilbud innen idrett, kultur og forebyggende virksomhet. Dette må vi fortsatt støtte opp om!
At over 40 000 unge bruker byen og dens tilbud kan også være utfordrende. Tønsberg kommune får ingen storbymidler selv om vi dessverre ser at vi har storbyproblematikk. Derfor har vi Ung Info lokalisert i Farmandstredet og utekontakten som kan fange opp noen av de ungdommene som trenger at kommunen er tilstede, enten det gjelder "dropouts", er ungdom som trenger hjelp med jobbsøking eller rett og slett har problemer hjemme.
Virksomheten Barn og Unge gjør en formidabel innsats for å fange opp unge som dropper ut av skolen. De har også en egen ressurs tilknyttet skateparken, da det har vist seg at det har grodd frem et "utfordrende miljø" der.
Vi må fortsatt styrke helsesøstertilbudet for ungdom, og fange opp barn som er utsatt for omsorggssvikt enda tidligere og støtte opp om Natteravnene. Vi vil jobbe tett og godt i SLT samarbeidet (Samordning av Lokale kriminalitetsforebyggende Tiltak) med politi og andre offentlige etater, og ha en ansvarlig skjenkepolitikk. Nå ser vi heldigvis resultater av en langsiktig, samarbeidsorientert og ansvarlig politikk; 30% færre tilfeller av vold, uro og overgrep i sentrum!
Vi gleder oss over at barn og unge ser ut til å trives i byen vår! Vi tar forebygging og tidlig innsats på alvor, og det skal vi fortsette med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar