tirsdag 15. mars 2011

Vår venn Hagen og Fredriksen?

Stadig får vi høre av Arbeiderpartiet og SV at Høyre er et parti for rike onkler - og dermed også et parti som begunstiger de rike og tar fra de fattige..
Hvor feil er ikke det?
Høyre har ingen tro på at mer skatt nødvendigvis gir mer skatteinntekter, tvert imot!

“Da Høyre satt i regjering fra 2001 til 2005 senket vi skattene med 24 milliarder kroner. Men allikevel ØKTE de totale skatteinntektene. Dette skyldes at når folk får beholde mer av sine egne penger, er det flere som tør å starte egen bedrift, investere penger i andre bedrifter og lignende. Det fører til at det blir mer penger i omløp, og dermed at de totale skatteinntektene øker, selv om folk hver for seg betaler mindre skatt."

Det er også slik at alle som tjente over 456.400 kroner i 2010 må betale 9 % toppskatt. Nå må jeg ,minne om at en gjennomsnittsinntekt ligger på ca 400 000 for offentlig sektor. Dvs at toppskatten rammer helt vanlig lærere, sykepleiere (inkl tillegg) og mange andre som er helt vanlige lønnsmottakere. (Ca 900 000 nordmenn som er et betydelig antall om man trekker fra pensjonister, uføre, barn osv) De fleste vet at det i Norge er et stort mindretall veldig rike mennesker. Skatteinngangen fra disse holder ikke til å finansiere en brøkdel av velferdsstaten. Den ubehagelige sannheten til Jens og co er at de må hente det meste av skatteinngangen fra middelklassen - mao helt vanlige folk. Dessuten er de aller rikeste såpass bemidlet at de kan flytte til utlandet for å få lavere skatt, det samme gjør enkelte bedrifter. Dette betyr i praksis at et lavere skattenivå på enkelte områder ville vært lønnsomt.

Hvorfor skal ekstra arbeid ikke lønne seg i Norge? Arbeider man ut over 100%, får mange en skattesmell på 50% og mer. Vi som trenger ekstra arbeidskraft, hvorfor skal man belønnes for å være passiv og straffes for å jobbe mer? Mange familier opplever kanskje i perioder at økonomien er dårlig og at man trenger å jobbe litt ekstra for å klare seg. Dette gagner både enkeltmennesket og samfunnet som får økte skatteinntekter og færre sosiale utgifter.. men neida... her skal man betale i dyre dommer for å gjøre en ekstra innsats. Hva betyr det? Det betyr at velferdsstaten er betalt av helt vanlige lønnsmottakere som betaler betydelig mer enn personer med formue. Hele velferdsstaten står og avhenger av Ola og Kari Nordmann.

Sorry Jens, den gamle regla om at økt skatt gir økt velferd holder ikke lenger. La oss heller se på hva vi bruker skattepengen våre til og snakke fakta ift skatt. Da kommer vi kanskje noen vei...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar